T. MALATINSKÝ: Vysoko oceňujem pôsobenie rakúskych firiem na Slovensku

06.06.2012 Bratislava

Bratislava 5. júna (TASR) – Šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD) vysoko oceňuje pôsobenie rakúskych firiem na Slovensku, ktoré významne prispievajú k rastu hrubého domáceho produktu (HDP), znižovaniu nezamestnanosti a vytváraniu nových pracovných príležitostí. "Pre MH SR je aj preto v súčasnosti prioritou ďalšie zlepšovanie podnikateľského prostredia formulovaním a presadzovaním ďalších opatrení zameraných na zníženie bariér vstupu do podnikania, stabilizáciou právneho prostredia, rozširovaním služieb e-governmentu a znižovaním regulačného zaťaženia vo všetkých fázach podnikania," uviedol dnes Malatinský na otvorení slovensko-rakúskeho ekonomického fóra organizovaného Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou v Bratislave.

"Chceme vyvíjať tlak aj na znižovanie priamych nákladov vyvolaných legislatívou a na výdavky na administrovanie ukladaných povinností. MH SR preto plánuje okrem ekonomických opatrení podporiť aj legislatívne iniciatívy smerujúce k zabezpečeniu rozvoja podnikania a dbať na dôsledné posudzovanie vplyvu legislatívy na podnikateľské prostredie a rast zamestnanosti," zdôraznil.

Potenciál významného hospodárskeho rozvoja oboch krajín vidí Malatinského rakúsky kolega – spolkový minister pre hospodárstvo, rodinu a mládež Reinhold Mitterlehner (ÖVP) v budúcnosti najmä v automobilovom priemysle, budovaní infraštraktruktúry a skvalitňovaní služieb, predovšetkým cestovného ruchu.
 

Vyberte región